18
İstanbul Optik Fuarı, 5 yıllık aranın ardından tekrar gerçekleştirildi



İstanbul Optik Fuarı, 5 yıllık aranın ardından tekrar gerçekleştirildi.


İstanbul Optik Fuarı 5 yıllık aranın ardından tekrar düzenlendi. Uluslararası markalar da Türkiye pazarını yakından tanımaya geldi. Fuar boyunca marka evlilikleri için görüşmeler gerçekleştirildi, sektör hareketlendi.

 En son 2008 yılında gerçekleştirildikten sonra 5 yıl düzenlenmeyen İstanbul Optik Fuarı, bu yıl tekrar ziyaretçileri ile buluştu. 26-29 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen fuara Türkiye'nin tüm illerinden ve bölge ülkelerden katılım olması organizasyona katılan markaların yöneticilerini sevindirdi. Fuarcılık alanında da hizmet veren İstanbul Sun Ajans'ın Başkanı Aydın Çolak, sektörleri ilgilendiren fuarların bu denli ara vererek düzenlenmesini yanlış bir hareket olarak değerlendiriyor. Fuarların, sektörlere canlılık getirdiğine değinen Aydın Çolak, gerçekleştirilen İstanbul Optik Fuarı'nda Türkiye pazarının sektöre olan hakimiyetinin kanıtlandığını söyledi.

Optik fuarı gibi ucu insan sağlığına dayanan organizasyonların daha çok yapılması gerektiğine değinen Çolak, her an yeni gelişmelerin olduğu hizmet alanlarında sürekli tanıtım etkinlikleri planlanması gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Markalar Yatırım Yapmaya Hazırlanıyor

Türkiye'de, uluslararası standartların üzerinde gözlük camı, gözlük çerçevesi ve lens üretimi yapan tesislerin varlığından söz eden Aydın Çolak, bu fuar sonrasında uluslararası markaların Türkiye'ye yatırım yapabileceğinin altını çizdi.

Son kullanıcıların ve optisyenlerin yanı sıra, optik sektöründe yer alan uluslararası markaların da fuarı ziyaret ederek pazarı değerlendirdiğini belirten Aydın Çolak, “pazara girmek isteyen uluslararası markalar hangi firma ile birlikte çalışabileceğine dair incelemeler yaptılar. Aynı zamanda Türkiye'de üretim yapmak isteyen markalar da hangi markaları satın alabileceklerine, hangi firmalar ile marka evlilikleri yapabileceklerine dair incelemelerde bulundular” diyerek bu tür organizasyonların satın alma yapmak isteyen uluslararası markalara da Türkiye pazarını net bir şekilde anlattığını belirtti.
Kaynak: Ufuklar Haber

Haberler
HAKKIMIZDA | FUAR ORGANİZASYONLARI | FUAR GALERİ | SİPARİŞ FORMU | İNSAN KAYNAKLARI | İLETİŞİM
Sun Ajans Fuarcılık Hizmetleri SiteMap